Iohannis: „Nu vom avea un lockdown după alegeri „

Iohannis: „Nu vom avea un lockdown după alegeri „

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, miercuri, că nu intenţionează să promoveze instituirea unei carantine la nivel naţional după alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un așa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Iohannis a adăugat că a cerut INSP o analiză privind evoluția epidemiei în orașele carantinate și că datele relevă că începând cu 20 noiembrie la nivel național se observă o tendință de scădere a infecțiilor.

Președintele a mai spus că nu va fi organizată o paradă militară de 1 Decembrie. ”Am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf, să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitați ambasadori străini, medici și personal militar. Va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară și fără participarea publicului, din păcate”, a subliniat șeful statului.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii