Ipocrizia lui Nicușor Dan cu „ușa mare a primăriei”

În timp ce anunța, public, deschiderea ușilor primăriei pentru bucureșteni, Nicușor Dan semnase, deja, un contract pentru achiziționarea unui sistem de control în clădirea municipalității. În baza acestui sistem, noul edil a impus reguli de pușcărie”.

21 mai 2021, sediul Primăriei Generale a Capitalei. În fața presei, primarul Nicușor Dan anunță un set de acțiuni de propagandă. Printre ele, o respectare a unei promisiuni electorale: „deschiderea ușii mari a Primăriei Generale”.

„Acest moment a sosit, iar azi am deschis ușa mare a Primăriei, pe care să poată intra toți bucureștenii care au treabă la primărie, fiindcă primăria e a lor”, susținea edilul public.

Ce nu se știa la acel moment era faptul că Nicușor Dan parafase, deja, un contract prin care – așa cum susțin chiar angajații săi – transformă municipalitatea în închisoare și blochează și mai abitir accesul oamenilor în rerspectivul sediu.

29 aprilie 2021. Cu aproape o lună înainte de „anunțul transparent” al edilului,  Primăria Capitalei apare în registrul electronic al achizițiilor publice cu un anunț care vizează intenția de achiziționare a unui sistem de „control acces”. După câteva zile se realizează și tranzacția.

Fiind cam printre primele achiziții ale municipalității sub conducerea lui Nicușor Dan, Primăria Bucureștiului  plătește peste 50.000 de lei societății Total Grup Solution SRL pentru produsul de securitate.

Pe SEAP se mai arată că tranzacția a fost „cumpărare directă”, iar între valoarea estimată de Primăria Capitalei și valoarea cumpărării directe nu este nicio diferență: 47.506 lei, fără TVA.

Total Grup Solutions (TGS) este o societate de apartament, aflată în Sectorul 5 al Capitalei. Pe site-urile de specialitate, societatea parteneră lui Nicușor Dan figurează ca având șapte angajați. Reprezentată de Cătălin și Mihaela Dragnea, TGS apare, în 2019, cu profit net de 857.096 lei, dar având datorii de peste un milion de lei.

28 mai 2021, la opt zile după anunțul deschiderii ușilor Primăriei – acțiune menită să arate „transparența” primarului. Nicușor Dan semnează adresa 3912 pe care o trimite tuturor angajaților. Prin respectivul act se arată că, începând cu data de 3 iunie, accesul în sediul Primăriei Capitalei se va face doar pe bază de card nominal!

Decizia are nouă puncte, primul fiind foarte clar: „După utilizarea cardului de acces la intrarea/ieșirea din instituție, utilizatorul este obligat să se asigure că ușa rămâne închisă”! Alte două puncte arată strategia noului primar: „vizitatorii (…) au acces în instituție numai pe baza unui card de acces VIZITATOR, limitat la soluționarea problemelor de strictă necesitate”.

Se mai specifica și că cei ce vor să intre pe „ușa mare” trebuie să treacă prin verificări, să predea documentul de identitate și să fie escortați permanent de angajații PMB.

„Salariatul care a preluat vizitatorul (…) este responsabil de conducerea acestuia la ieșire”, se mai arată în decizia lui Nicușor Dan, una care – potrivit sindicatului din institutie –  încalcă chiar Regulamentul de Organizare Interioară semnat tot de edil.

Un pic abuziv,  prin adresa 3912 se mai stabilește și că „emiterea unui nou card de acces va putea fi făcută contra sumei de 250 de lei”!

Salariații au reacționat negativ la propunerea primarului considerând că regulile sunt „destul de neclare” și au fost impuse fără a se discuta ceva cu partenerii sociali.

Nicușor Dan – pentru a preveni un posibil scandal – a ieșit, din nou, în public. Pe rețelele de socializare, Primarul General a schimbat direcția: „Prin implementarea acestui sistem modern și sigur, ne dorim o monitorizare cât mai clară a activității care se desfășoară în fiecare zi în cadrul instituției”.

Reacțiile bucureștenilor sunt copleșitoare la anunțul postat de edil. Se cere: furnizarea apei calde, stârpirea sobolanilor, începerea unei campanii de dezinsecție, igienizarea parcurilor, repararea străzilor pline de gropi, rezolvarea problemelor de trafic, rezolvarea situațiilor persoanelor cu handicap, rezolvarea problemelor provocate de inundațiile din ultimele zile…..

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii