Legea adopției în România s-a modificat

Legea adopției în România s-a modificat

Șansele de a-și găsi o familie au crescut acum pentru zeci de mii de copii aflați în grija statului. Parlamentarii au adoptat o serie de modificări în ceea ce privește legea adopției.

Procedurile prin care un copil este declarat adoptabil au fost simplificate, iar cei care îndrăznesc să-și asume uriașa responsabilitate de a avea grijă de un suflet vor fi tratați cu mai mult respect și sprijiniți.

Prin noile modificări se înțelege că nu mai este necesar acordul rudelor până la gradul 4 și se scurtează astfel termenul în care părinții biologici renunță la drepturile și responsabilitățile lor. Mai mult decât atât, copiii care au peste 14 ani vor putea fi acum adoptați și ei. Aproximativ 50.000 de copii se află la acest moment în grija statului.

Noile reglementări aduc vești bune și pentru cei care își doresc să adopte un copil, mai exact, atestatul de familie adoptatoare va fi valabil acum cinci ani, nu doi. Mai mult de atât, cei care devin părinți adoptivi primesc drepturi asemănătoare cu cei biologici. Așa-zisul concediu de acomodare care este asemănător celui de creștere a copilului, va fi mai bine plătit.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie pe alocuri
10.8 ° C
12.2 °
9.4 °
92 %
5.1kmh
75 %
mie
11 °
joi
12 °
vin
15 °
sâm
16 °
Dum
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii