fbpx

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: Nicușor Dan blochează de ani de zile continuarea proiectului Ciurel

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: Nicușor Dan blochează de ani de zile continuarea proiectului Ciurel

„Încă o dovadă a investițiilor pentru modernizarea Capitalei, din mandatul meu de primar general. Și, totodată, încă un obiectiv important pentru oraș blocat de actualul primar. Au trecut doi ani degeaba!”, a scris ministrul Familiei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

„Bucureștenii din sectorul 6, la fel ca restul bucureștenilor, nu contează pentru primarul general Nicușor Dan și prietenii săi cu interese imobiliare.

Lucrările la șoseaua dintre podul Virtuții și Centura Capitalei, continuarea proiectului Ciurel, nu au început în doi ani. Este, însă, singura alternativă pentru a reduce aglomerația în întreg sectorul și un sfert din oraș.

Îi anunț pe bucureșteni că PSD București, alături de colegii din Sectorul 6, va strânge semnături pentru continuarea acestui proiect.

Sunt doi ani de când șoferii pot circula pe Podul Ciurel și pot folosi nodul de la Virtuții. Am anunțat încă de atunci că e nevoie de drumul până la Șoseaua de Centură pentru ca proiectul să fie eficient. Așa a fost gândită această lucrare de infrastructură și avea o logică. Doar Nicușor Dan nu susține continuarea lucrărilor. S-a opus permanent și a blocat timp de șase ani construcția pasajului, pe vremea când era „salva” Bucureștiul.

În mandatul meu de primar general s-au făcut eforturi financiare și umane pentru a realiza acest proiect. Podul era realizat doar 10% și l-am terminat. Etapa II, drumul până la Centura Bucureștiului, era în stadiu avansat când echipa Firea a plecat din primărie. Se încheiau lucrările la proiectul tehnic. Pentru a reduce costurile, am modificat coridorul de expropriere: inițial erau afectate 200 de clădiri, iar în noul proiect erau doar 20 de imobile ce trebuiau expropriate.

La finalul lui 2020, constructorul se afla în șantier și aștepta doar ordinul de începere a lucrărilor pentru drumul de aproximativ 3 kilometri. Documentul nu a mai venit niciodată, așa cum nu au mai primit nici restul de bani pentru lucrările deja făcute la pasaj.

Bucureștenii, în special cei care locuiesc sau tranzitează Sectorul 6, nu mai au răbdare.

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
28.6 ° C
29.4 °
26.1 °
53 %
2.1kmh
0 %
joi
29 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii