Planșeul Dâmboviței, din zona Pieței Unirii, în pericol de prăbușire

Planșeul Dâmboviței, din zona Pieței Unirii, în pericol de prăbușire

Planșeul Dâmboviței, din zona Pieței Unirii, riscă în orice moment să se prăbușească. Avertismentul a fost dat de Marius Coaje, fostul director adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Acesta a precizat pentru Metropola TV că planșeul de la Unirii are nevoie urgentă de lucrări de consolidare, pentru a evita o tragedie.

Planșeul din zona Unirii, de deasupra râului Dâmbovița, reprezintă un pericol real pentru bucureșteni. Se poate prăbuși în orice moment, avertizează expertul în consolidări Marius Coaje.

„Ce arde foarte tare în București din punctul de vedere al consolidării nu este o clădire, ci este planșeul de la Unirii. Acolo este o lucrare hidrotehnică făcută cu foarte mulți ani în urmă. S-au tras semnale de alarmă din toate structurile posibile și imposibile, că sunt probleme la acea structură”, spune Marius Coaje.

„E nevoie urgentă de consolidare a acestui planșeu pe care noi circulăm cu mașinile. Din punct de vedere al oamenilor cu care am stat de vorbă, experți tehnici, proiectanți, toți spun că trebuie intervenit urgent acolo”, a mai adăugat Marius Coaje.

Marius Coaje a mai precizat că pentru rezolvarea acestei probleme există un proiect tehnic, realizat în fostul mandat al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii