(VIDEO) Autostrăzi ca afară doar pe hârtie. Imagini dezolante pe Autostrada Transilvania

Vrem o Românie ca-n afară, însă drumurile noastre sunt departe de cele din străinătate. Neimplicarea sau nepăsarea… sunt cuvintele de ordine când vine vorba de autostrăzi. Peisajul de pe un tronson din Autostrada Transilvania este, de-a dreptul, dezolant. Imaginile următoare ne fac să ne întrebăm unde este, de fapt, autostrada?

În imagini ar trebui să fie lotul Biharia-Chiribiș din autostrada Transilvania. Ce găsim în realitate? Terasamente degradate și pline de buruieni. Tronsonul trebuia făcut de firme din România și Slovacia. Contractul a fost semnat anul trecut. Prevedea 6 luni de proiectare și 18 de execuție… și 326 de milioane de lei. Șantierul a fost amenajat, dar pentru a începe lucrările este nevoie de un aviz de la CNAIR.

Acesta presupune însă lucrări suplimentare de 30 de milioane de euro. Cei de la Drumuri refuză plata lor, astfel că șantierul din Bihor s-ar putea închide chiar înainte de a începe. În cazul în care contractul va fi reziliat, licitația va fi reluată, iar lucrările la tronson ar putea fi întârziate cu încă doi ani.

Cei de la Pro Infrastructura cer CNAIR și Ministerului Transporturilor să găsească o soluție pentru ca acest lot să fie finalizat până în 2024.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii