(VIDEO) Criza gunoaielor se adâncește. Peste 6.000 de firme din Sectorul 1 nu au contract cu operatorul de salubritate

Marți, la ora 16:00, va avea loc o întâlnire de lucru la Primăria Sectorului 1, pentru a încerca găsirea unei soluții la criza gunoaielor. Întâlnirea a fost convocată de reprezentanții PNL Sector 1, care cer și ca Poliția Locală să fie mai activă în teren și să-i controleze pe agenții economici de pe raza sectorului.

Mai mult, peste 6.000 de operatori economici din Sectorul 1 nu au încheiat un contract cu operatorul de salubritate, iar majoritatea gunoaielor de pe străzi ar proveni de la aceștia, mai spun reprezentanții național liberalilor.

Cele mai importante declarații ale lui Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1:

  • Cerem să se publice toate actele legate de acest subiect, toate rapoartele, toate concluziile, pentru că numai punându-le pe toate pe masă, cetățenii Sectorului 1 își vor putea face propria evaluare legată de ce se întâmplă.
  • soluție este controlul la sânge în teren a modului în care își face operatorul treaba. Asta este în atribuțiile Poliției Locale, în mâinile doamnei primar. Cerem imediat un raport asupra acestor acțiuni de control: ce probleme au fost identificate, cum au fost sancționați cei care au generat aceste probleme.
  • Agenții economici din Sectorul 1 au, conform legii, obligația de a încheia contracte cu operatorul de salubritate. Sunt firme în Sectorul 1 și vorbim de mii, care nu au aceste contracte, dar își iau gunoiul și îl duc la stâlp. În loc să plătească acele firme, cum cere legea, plătim noi toți, cetățenii Sectorului 1, din taxele și impozitele noastre.
  • Acțiunile în justiție. Cerem doamnei avocat Trandafir un raport imediat cu privire la demersurile pe care le-a făcut până acum, câți bani a încasat de la Primăria Sectorului 1 și ce șanse estimează că are de a rezolva aceste lucruri în instanță.
  • Înțelegem că există suspiciuni asupra acestui contract. Foarte bine! De aceea există justiție în țara asta! Ele trebuie tranșate în justiție, nu prin show mediatic.
  • Soluția: o întâlnire deschisă și constituirea unui grup de lucru de urgență mâine, la ora 16:00, 15 iunie, în sala de consiliu local de la Primăria Sectorului 1. Vom chema Prefectura București, Garda de Mediu, ANRSC, pe doamna primar, consilierii locali, consilierii generali, parlamentarii de București, reprezentanții societății civile, pe doamna avocat Trandafir și pe oricine are ceva de spus pe acest subiect.
  • Acest grup de lucru va avea drept scop un raport, să prezinte opiniei publice toate aceste informații. Singura modalitate în care vom rezolva această situație este să fim cu toate cărțile pe față.

Cele mai importante declarații ale viceprimarului Ramona Porumb:

  • Majoritatea sacilor de gunoi de pe lângă stâlpi apar de la operatorii economici. Relația cu ei, în acest moment, nu este reglementată de autoritatea locală. Și aici am venit cu o soluție: consilierii locali au votat un contract pe care Romprest să îl încheie cu operatorii economici.
  • În momentul acesta, doar pe un singur domeniu de activitate, există peste 6.000 de firme care nu au încheiat un contract cu un operator de salubritate. Sau îl au încheiat pe o cantitate modică și restul îl vedeți la stâlpul din fața blocului.
  • Cerem ca acest contract să fie transmis operatorului de salubritate, pentru a fi pus în implementare cu operatorii economici. Iar mai departe este datoria Poliției Locale să urmărească modul în care acești operatori îndeplinesc acest contract, astfel încât să evităm munții de gunoaie de la stâlpii din sector.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23 ° C
25.2 °
21.1 °
68 %
0.5kmh
0 %
vin
35 °
sâm
38 °
Dum
38 °
lun
40 °
mar
33 °

Opinii