(VIDEO) Lovitură pentru bucureșteni: Capitala riscă să rămână fără transport public

Patru milioane de cetăţeni din Bucureşti şi din Ilfov riscă să rămână fără transport public. Sindicaliştii de la STB îi atrag atenţia primarului general, Nicuşor Dan, că tăierea celor 300 de milioane de lei din bugetul transportului public local pune în pericol calitatea şi continuitatea acestui serviciu. Totodată, sindicaliștii atrag atenția că tot mai mulți șoferi de autobuze, troleibuze și tramvaie ar putea să își caute de muncă în altă parte, după ce primarul general a suspendat creșterea salariilor.

Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din București, a vorbit pe această temă în Jurnalul orei 12:00, prezentat de Iulia Bălușă:

„Primarul general a primit din partea noastră o adresă prin care noi i-am comunicat că dorim să discutăm toate aceste probleme față în față. A refuzat în mod categoric această întâlnire.

Cea mai gravă problemă care-i îngrijorează pe salariați este această subfinanțare planificată, pentru că încă din proiectul bugetului la nivelul Primăriei București au tăiat peste 200 de milioane de lei, iar într-o noapte au mai tăiat încă 100 de milioane de lei.

Această subfinanțare are ca efect reducerea parcului de vehicule. Din luna ianuarie până în momentul de față s-au redus peste 200 de vehicule. Asta înseamnă, pentru cetățeni, un interval de succedare mai mare.

Asta înseamnă, în perioada de pandemie, o aglomerație mai mare și, odată cu faptul că în această perioadă e caniculă, un mai mare disconfort pentru cetățeni.

Această subfinanțare atrage după sine o lipsă acută de piese și subansambluri”.

Declarațiile integrale ale liderului sindical le puteți urmări în clipul video de mai jos:

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii