Agenția Spațială Europeană a publicat imagini spectaculoase cu Bucureștiul /Video

Agenția Spațială Europeană a publicat imagini spectaculoase cu Bucureștiul /Video

Agenția Spațială Europeană a publicat imagini spectaculoase cu Bucureștiul văzut din spațiu de cei doi sateliți ai misiunii Copernicus Sentinel-2, alături de informații despre capitala României.

La rubrica „Earth from Space”, agenția a prezentat clădiri emblematice, bulevarde, dar și parcuri și lacuri din capitală. De asemenea, oferă și un video cu imagini din satelit, potrivit RADOR.

ESA prezintă principalele bulevarde ale Capitalei, râul Dâmboviţa ce străbate oraşul, Palatul Parlamentului, parcurile şi lacurile din zonă. ESA pune la dispoziţie vizitatorilor şi o hartă a Bucureştiului care se poate descărca la rezoluţie mare.

În anul 2019, o fotografie ce prezintă capitala României văzută din spațiu, de la peste 400 de kilometri înălțime, a fost publicată de Centrul Spațial Johnson al agenției spațiale americane NASA.

„Capitala luminată a României, București, cu o populație de aproape 1,9 milioane de locuitori, văzută de pe Stația Spațială internațională care orbitează la 253 de kilometri deasupra acestei țări est europene”, scria NASA în descrierea fotografiei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii