Alexandru Rafila: „Avem obligația să revitalizăm vaccinarea, dar cu un vaccin care își dovedește eficacitatea”

Alexandru Rafila: „Avem obligația să revitalizăm vaccinarea, dar cu un vaccin care își dovedește eficacitatea”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății,Ministrul Sănătății a mai declarat marți la un post de televiziune, după ce numărul cazurilor de Covid-19 s-au dublat față de ziua precedentă, că în realitate este vorba despre o scădere a numărului de cazuri față de săptămâna trecută.

„Creșterea nu e neașteptată. Am avut săptămâna trecută, marți, peste 12.000 de cazuri, deci săptămâna asta am avut ceva mai puține cazuri față de marțea trecută. Avem o speranță, dublată și de cifre, să consideram că a încetinit creșterea. Se produce creștere, dar mai lent. O sa avem o imagine mai aproape de adevăr la începutul săptămânii viitoare”, a declarat ministrul la Antena3.

Rafila a adăugat că „Există dovezi științifice că vaccinul nu oprește transmiterea. Avem obligația să revitalizăm vaccinarea, dar cu un vaccin care își dovedește eficacitatea în stoparea transmisibilității”. Potrivit acestuia, noul vaccin va fi gata „probabil în octombrie” și România îl va cumpăra.

Legat de numărul bolnavilor COVID care au murit, ministrul a afirmat: „Noi suntem martorii infecțiilor de acum 3 săptămâni, dar nu sunt decese comparabile cu valul al patrulea”.

Alexandru Rafila a mai vorbit și despre faptul că autoritățile nu discută despre reintroducerea vreunei restricții pentru populație.

„Nu avem în analiză vreo măsură restrictivă”, a afirmat Rafila la Antna 3. Întrebat dacă școlile se vor deschide normal, ministrul a răspuns: „Absolut, absolut. Asta este așteptarea noastră. Plus că la ministerul Educației nu e un ministru dispus să puna în pericol dezvoltarea copiilor”.

Ministrul Sănătății a precizat că face doar o recomandare ca românii să poarte masca de protecție în spațiile închise și în special în mijloacele de transport în comun, acestea din urma fiind cele mai periculoase locuri într-o pandemie.

„Cred că obligativitatea măștii în această perioadă e dificil de implementat și oamenii chiar dacă ar purta, ar purta-o incorect”, a adăugat el.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20 ° C
20 °
18.9 °
69 %
1kmh
0 %
lun
20 °
mar
26 °
mie
26 °
joi
26 °
vin
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii