Alexandru Rafila: „Un ministru al Sănătății are o anumită responsabilitate pentru sănătatea publică”

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că este posibilă o creștere a numărului de cazuri noi de COVID din România în prima parte a lunii ianuarie 2022.

„Opinia tuturor este că în prima parte a lunii ianuarie vom asista la primele creșteri ale numărului de cazuri, poate chiar puțin mai repede. Și atunci, trebuie să avem la dispoziție un instrument de intervenție cât mai eficient – cu cât este mai rapid, cu atât este mai eficient”, a spus Rafila la Digi24.

„Încet, încet, scade viteza cu care am redus numărul de cazuri în perioada anterioară și începem să ne stabilizăm. Dacă acest platou de stabilizare este sub 1, este în regulă, dacă ajunge la 1, începem să avem o problemă. Pentru că s-a observat în majoritatea țărilor în care evoluează noua tulpină Omicron că această creștere este explozivă, de la o săptămână la alta”, a mai precizat Rafila.

În privința demisiei sale dacă certificatul COVID nu va fi adoptat până la finalul anului, el a precizat: „Un ministru al Sănătății are o anumită responsabilitate pentru sănătatea publică, și dacă nu are la dispoziție instrumentele necesare ca să poată să gestioneze o situație de criză cum este cea din acest moment, există și această opțiune”

„Eu cred că trebuie să fie adoptat pentru că dacă este adoptat mai târziu, până se fac normele de intervenție în domeniul apărării sănătății publice durează prea mult și dacă ajungem să avem o lege aprobată în februarie, este prea târziu. Sper că certificatul va fi votat și să îl avem aprobat”, a explicat el.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat, miercuri, că s-a convenit ca proiectul privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă să fie adoptat până la finalul anului.

„Este convenit să avem certificatul COVID până la finalul anului”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Parlament.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
-3.6 ° C
-2.8 °
-6 °
56 %
0.5kmh
0 %
mar
0 °
mie
2 °
joi
4 °
vin
9 °
sâm
3 °

Opinii