Potrivit unui studiu recent al Universității Curtin din Australia, obiceiurile simple, de zi cu zi, precum conversațiile zilnice, expunerea la natură și interacțiunile sociale regulate, pot îmbunătăți semnificativ bunăstarea mintală.
Cercetarea, care a implicat peste 600 de adulți, a evidențiat faptul că implicarea în...
Pe 27 iunie 2025, sistemul sanitar românesc se află într-un punct critic, confruntându-se cu un fenomen care escaladează de la an la an: plecarea masivă a medicilor și asistenților medicali în străinătate. Deși criza personalului medical este discutată de ani buni, datele recente arată...
Concediile medicale ar putea fi impozitate cu 10 procente - contribuţia la asigurările de sănătate, fără excepţii.
Măsura apare în programul de guvernare, la capitolul Performanță mai bună în sănătate. Românii au prea multe concedii medicale fictive, iar plata CASS-ului i-ar descuraja.
„Nu este vorba...
Deputatul PSD Alexandru Rogobete, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie, a dat asigurări că investițiile în spitale cu bani din PNRR continuă.
Acesta a ținut să precizeze, deoarece „circulă o informație complet eronată despre dezvoltarea infrastructurii medicale cu fonduri europene și PNRR”, că avem „pentru...
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a fost întrebat, la un post de televiziune, dacă obezitatea e o problemă comparabilă cu flagelul drogurilor.
”Da, în sensul că există şi adicţia faţă de mâncare. Dar nu este comparabilă, însă efectele sunt mai lente la obezitate în funcţie de...
Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră că în sănătate, toate deciziile corecte trebuie să se bazeze pe ştiinţă, pe expertiză medicală şi, mai ales, pe medicina susţinută de dovezi, şi nu în funcţie de interese conjuncturale sau de opinii fără susţinere ştiinţifică.
Potrivit CMR,...
Ministrul Sănătăţii, social-democratul Alexandru Rafila, afirmă într-o postare pe Facebook că susţine vaccinarea şi programele de prevenţie care au demonstrat de-a lungul timpului că salvează şi protejează vieţi.
”Înainte de a fi politician, am fost şi rămân medic. Am dedicat întreaga mea carieră salvării de...
Conform unui nou studiu prezentat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), condiţiile de locuit, venitul, educaţia şi alţi factori sociali influenţează mai mult starea de sănătate a oamenilor decât factorii genetici şi calitatea sistemului de sănătate.
Astfel de factori sociali, alături de alte dezavantaje...
Cabinetele medicale vor putea fi deschise și în școli, licee, universități, în instituțiile publice de asistență socială, dar și în cadrul firmelor private, a anunțat, marți, deputatul PSD Alexandru Rogobete.
Măsura e menită să facă serviciile medicale mai accesibile în comunitățile și grupurile vulnerabile...
Dieta mediteraneană a primit multă atenție, fiind privită drept o modalitate sănătoasă de a mânca și pe bună dreptate.
S-a demonstrat că dieta mediteraneană reduce riscul de boli de inimă, sindrom metabolic, diabet, anumite tipuri de cancer, depresie și, la adulții în vârstă, un...