Calendarul adoptării noii legi a educației

Calendarul adoptării noii legi a educației

Liderii coaliţiei au stabilit, marţi, calendarul pentru adoptarea noii legi a educaţiei, urmând să fie adoptată de Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul ar urma să o dezbată şi să o voteze până pe 15 martie.

Potrivit unor surse politice, citate de Agerpres, experţii din partide vor lucra alături de Ministerul Educaţiei pentru a finaliza proiectul până pe 1 februarie. Noua lege a educaţiei ar urma să fie adoptată de Guvern până la 15 februarie. Parlamentul ar urma să dezbată şi să voteze proiectul, în cele două camere, până în 15 martie.

Noua lege a educației propusă de ministrul Ligia Deca trebuie să treacă de votul Parlamentului până la 15 martie, după cum au decis marți liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, potrivit g4media.ro.

În ședința de marți a coaliției, liderul UDMR Kelemen Hunor a propus ca legea educației să fie adoptată prin asumarea răspunderii de către guvern, așa cum se întâmplase și în 2011, cu legea Funeriu. Liderii coaliției au convenit însă în cele din urmă că soluția asumării comportă și riscuri, precum depunerea unei moțiuni de cenzură, plus acuzația lipsei de dezbatere, așa că e preferabil un parcurs prin Parlament. Potrivit surselor G4Media, Marcel Ciolacu a spus că soluția asumării răspunderii au putea funcționa doar dacă ar exista ”un filtru” politic anterior, adică grupul de lucru.

Reamintim că precedentul proiect de lege a educației elaborat de fostul ministru Sorin Cîmpeanu a stârnit un scandal atât în societate, cât și în coaliția de guvernare, iar ministrul a fost nevoit să demisioneze.

Ligia Deca, fost consilier prezidențial, a anunțat la începutul mandatului său că vrea să transpună în noua lege a educației conceptele din proiectul președintelui Klaus Iohannis – România Educată.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
nori împrăștiați
8.5 ° C
10.5 °
7.8 °
88 %
5.7kmh
40 %
joi
19 °
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii