Când va începe vaccinarea anti-COVID cu ajutorul medicilor de familie și al cabinetelor mobile

Când va începe vaccinarea anti-COVID cu ajutorul medicilor de familie și al cabinetelor mobile

Comitetul Național pentru vaccinarea anti-COVID va primi, miercuri, listele cu medicii de familie care vor să participe la campania de imunizare.

Iar vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie, unde va fi posibil acest lucru, va începe din aprilie. Tot de luna viitoare, vor începe să funcționeze și cabinetele mobile de vaccinare.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, doctorul militar Valeriu Gheorghiță a declarat că: „Pentru perioada imediat următoare, în luna aprilie, vom operaționaliza unitățile mobile de vaccinare și, complementar, vom demara și activitatea de vaccinare prin intermediul colegilor din rețeaua primară de medicină de familie.

Din datele pe care noi le avem, ne așteptăm la o rată de participare din partea colegilor din medicină de familie în jur de 50-55%, este posibil să fie chiar maimult, dar acestea sunt datele parțiale”.

În plus, din 10 aprilie, în fiecare cabinet ar urma să fie vaccinate zilnic 90 de persoane, față de 60 în prezent. Pe de altă parte, unele companii au anunțat că au spații și pot permite amenajarea unor centre de vaccinare. Și aceste două măsuri ar trebui să contribuie la accelerarea vaccinării, spun autoritățile, potrivit Europa FM.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii