Când vor fi încărcate cardurile sociale ale românilor

Când vor fi încărcate cardurile sociale ale românilor

Cardurile sociale pentru cumpărarea de alimente vor fi încărcate curând, în perioada 14 – 25 iunie, a anunțat Adrian Câciu (PSD), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. El a punctat că aceste carduri și plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază îi ajută pe românii cu venituri mici să cumpere produsele din coșul de bază.

„Ne pregătim de a aloca încă o tranșă de 250 de lei pentru 2,6 milioane de beneficiari. Din 14 iunie începe încărcarea cardurilor. Până pe 25 iunie toate cardurile vor fi încărcate, e posibil chiar puțin mai repede.

Practic, oamenii s-au obișnuit ca o dată la două luni să primească acești 250 de lei. Programul nostru e să avem tranșe inclusiv în august, octombrie, decembrie.

Coroborat cu ce înseamnă plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, oferim un plus pentru cetățeni, pentru a putea să cumpere produsele din coșul de consum”, a declarat Adrian Câciu, pe B1 TV, pe 3 iunie a.c.

Celor care au criticat această plafonare, ministrul le-a spus: „Pentru noi, cei mai importanți sunt oamenii. Oamenii au suferit enorm din pricina inflației. Au fost 3 ani de strategie: primul an a fost de compensare a efectelor exploziei inflației, compensare pe cât s-a putut pentru buzunarul cetățeanului, al doilea a fost de stabilizare a prețurilor, iar al treilea an e acela în care crește puterea de cumpărare. Acum, că pe unii îi deranjează acest lucru… Explic de ce îi deranjează: atât timp cât noi vom interveni ca cetățenii să-și poată cumpăra bunuri mai ieftine, unii vor pierde. Eu întreb de ce a trebuit cineva să speculeze prețul la alimente, să ajungă prețurile cu adaos de 100%? Vi se pare normal într-o economie de piață?”.

Totodată, ministrul a mai afirmat că trebuie să existe sancțiuni în cazul magazinelor care au mutat adaosul comercial de la alimente la produsele nealimentare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.8 ° C
24.1 °
22.8 °
88 %
2.6kmh
0 %
mie
35 °
joi
33 °
vin
31 °
sâm
33 °
Dum
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii