CENTRE DE VACCINARE DEDICATE PROFESORILOR

CENTRE DE VACCINARE DEDICATE PROFESORILOR

Lucrătorii din sistemul de învățământ vor avea centre de vaccinare dedicate. Potrivit ministrului Educației, acestea vor fi pregătite chiar în această săptămână, iar peste 60.000 de cadre medicale vor putea primi serul.

Profesorii vor beneficia de centre de vaccinare dedicate în mod special lucrătorilor din sistemul de învățământ. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, în urma întâlnirii cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

SORIN CÎMPEANU, ministrul educației: „se va anunta decizia de a organiza centrele prioritare pentru pers. din invatamant. E o situatie cu 60.000 de persoane care doresc sa se vaccineze in urmatoarea saptamana si sunt convins ca inca din aceasta saptamana se va putea organiza la nivelul fiecarui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile”

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a menționat și care este situația vaccinărilor din instituțiile de învățământ, iar cifra persoanelor programate este de peste 200.000 de angajati ai sistemului această cifră, dintre aceștia 42.000 s-au vaccinat deja, se adauga personalul din invatamantul superior medical care s-a vaccinat in calitate de personal medical desi este si cadru didactic. Deci avem 50.000 de vaccinați, se adauga cei 60.000. Deci vom ajunge probabil la 110.000 din cei 200.000 care s-au declarat disponibilitatea de vaccinare.

Campania de vaccinare va viza și personalul auxiliar din creșe și grădinițe, însă prioritare vor fi cadrele didactice.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii