fbpx

Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, centrele de recoltare a probelor pentru testarea COVID-19 vor funcţiona doar în weekend. În timpul săptămânii, testarea se va face la medicii de familie.

„O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în Bucureşti, o să extindem la nivelul întregii ţări, așa încât pacienţii, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spital să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienţii simptomatici care se înscriu pe platforma DSP-urilor”, a declarat Alexandru Rafila.
Ministrul a mai spus că lucrurile au decurs bine în Capitală, chiar dacă „au fost anumite aglomeraţii”. „Aceste centre vor funcţiona, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cele aproape 4.000 de cabinete de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă”, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Amintim că există două noi modalități de testare pentru depistarea infecției cu coronavirus: una este prin cabinetele medicilor de familie și cealaltă prin aceste centre de recoltare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
25.1 °
22.3 °
32 %
4.6kmh
0 %
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
26 °
lun
22 °
mar
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii