Comisia Europeană oferă granturi de 280.000 de euro fermierilor români afectaţi de evoluția pieței după invadarea Ucrainei

Comisia Europeană oferă granturi de 280.000 de euro fermierilor români afectaţi de evoluția pieței după invadarea Ucrainei

Comisia Europeană oferă granturi de 280.000 de euro fermierilor români afectaţi de evoluția pieței după invadarea Ucrainei. Banii vor fi viraţi până la finalul lunii iunie. În program sunt incluşi crescătorii de porci, de păsări, dar şi cultivatorii de cereale.

Fiecare poate primi un grant de cel mult 280.000 de euro, iar banii trebuie virați până la finalul lunii iunie.

56 de milioane de euro este valoarea totală a acestor granturi, iar sumele pot fi accesate de fermierii afectați de schimbările apărute pe piață după războiul din Ucraina.

Premierul spune că executivul susține programele de sprijin pentru agricultori. Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: „Este acea sută de euro unde a venit și Guvernul României din bugetul național, alături de alți bani veniți de la Comisie pentru zona calamitată, este acea sută de euro pentru fiecare bovină, ovină”.

De la începutul anului, fermierii au protestat zile la rând în toată țara și au blocat traficul cu tractoare pe mai multe drumuri. Au încercat astfel să pună presiune pe guvern pentru a le acorda sprijin astfel încât să se mențină pe piață, potrivit TVR.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii