Comisia Europeană recunoaște eșecul producției și distribuției de vaccinuri în UE

Comisia Europeană recunoaște eșecul producției și distribuției de vaccinuri în UE

Comisia Europeană recunoaște că a eșuat în aprobarea, producția și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19. În Parlamentul European, președinta Comisiei, Ursula Von der Leyen spune că blocul comunitar și-a învățat lecția. Și aceasta, după ce europarlamentarii au criticat ritmul lent de distribuire a vaccinurilor și a cerut Comisiei Europene să stopeze exporturile de vaccin.

Comisia Europeană recunoaște că a întârziat prea mult cu aprobarea, producția și distribuirea vaccinurilor împotriva virusului COVID-19. Șefa Comisiei Europene a recunoscut în fața eurodeputaților că știința a depășit producția de vaccinuri și că Uniunea Europeană și-a învățat lecția. Ursula Von der Leyen  a anunțat că a fost înființat un organism ce va coordona producția și distribuirea de vaccinuri în Uniunea Europeană și va fi condus de comisarul pentru piața unică, Thierry Breton. Președinta Comisiei, Ursula Von der Leyen a mai spus că o altă lecție pe care trebuie s-o învățăm este cea legată de producția de vaccinuri, de masă. „Pe bună dreptate, ne-am concentrat toți, prea mult, pe dezvoltarea vaccinului și, la nivel global, am subestimat dificultățile legate de producția lui, de masă. În mod normal, un vaccin nou apare în 5-10 ani, noi am facut aceasta în 10 luni. Este o mare reușită științifică de care suntem mândri. Dar, într-o oarecare măsură, lumea științifică le-a luat-o înainte producătorilor. Producerea noului vaccin este complexă, nu este posibil să înființezi o unitate de producție de vaccinuri, de pe o zi pe cealaltă.”

În plus, acest tip de vaccin integrează aproape 400 de compuși, în timp ce există doar 100 de unități de producție. Iată de ce, a fost înființat un centru de coordonare, ce va putea să crească producția de vaccinuri. Acesta va fi condus de Thierry Breton, comisarul pentru piața unică. Obiectivul este să detecteze probleme și să ajute să fie rezolvate.

Șefa Comisiei Europene a mai precizat că au fost livrate 26 de milioane de doze de vaccin şi că, până la sfârşitul verii, ar trebui ca 70% din populaţia adultă a Uniunii, să fie vaccinată.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
8.3 ° C
9.9 °
6 °
87 %
7.7kmh
100 %
vin
16 °
sâm
13 °
Dum
13 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii