COVID-19, în lume: scădere a numărului de cazuri și decese

COVID-19, în lume: scădere a numărului de cazuri și decese

Continuă să scadă numărul cazurilor de COVID-19, pe plan mondial, potrivit unui ultim bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății. Vorbim despre o reducere cu 16% a numărului de infectări, cu 500.000 de cazuri mai puține, în săptămâna precedentă. Experții spun că măsurile luate și vaccinarea trebuie să continue.

Anul începea pe glob cu un număr îngrijorător de cazuri COVID-19. Între timp, în toate regiunile lumii au fost luate măsuri drastice și a început vaccinarea împotriva bolii COVID-19. În prezent, vorbim despre o scădere constantă pe plan mondial, în ultimele săptămâni, făță de cele aproximativ 5 milioane de cazuri noi COVID-19, în prima săptămână din ianuarie. Numărul total al infectărilor a scăzut săptămâna trecută la 2,7 milioane, cu aproximativ 500.000 mai puţine în comparaţie cu săptămâna precedentă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Și numărul deceselor cauzate de acest virus este în scădere, în lume. OMS a contabilizat săptămâna trecută 81.000 (una) de victime, o reducere de 10%.
TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS-directorul OMS spune că această scădere arată că, pur și simplu, măsurile de sănătate publică funcționează, chiar și în prezența noilor tulpini. „Este important acum să răspundem acestei tendințe. Incendiul nu a fost stins dar trebuie să-i reducem dimensiunile. Dăcă ne oprim să lucrăm pe vreun front, lucrurile se vor întoarce.

 

Scăderea are loc în timp ce vaccinarea continuă, în multe țări. În Europa, Agenția Medicamentului a primit o cerere de autorizare și din partea companiei Johnson & Johnson. În Uniunea Europeană, sunt folosite, în prezent: Pfizer, Moderna și Astra Zeneca. Potrivit producătorului Johnson, vaccinul este administrat într-o singură doză și are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii. Vaccinul foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.

Dr. PAUL STOFFELS-Johnson&Johnson spune că vaccinul companiei funcționează în majoritatea regiunilor și în special pentru cei cu forme grave ale bolilor. „Previne, deasemnea mortalitatea și spitalizarea, cauzele pentru care această pandemie este severă și dificilă pentru populație. Și, iată de ce ne bucurăm că putem rezolva problema cu o singură doză.”

Între timp, statele continua să testeze, pentru că prin nivelul anticorpilor din comunitate, restricțiile pot fi menținute sau nu și viața ar putea reveni la normal. În Germania, ministrul sănătății vrea ca de la 1 martie, cetățenii să poată fi testați gratuit prin testele antigen rapide. Tendința este ca prin folosirea lor, în multe țări europene, industriile Horeca și de divertisment să poată fi redeschise.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii