Cum trebuie să arate „România educată”, potrivit liderului PSD

Cum trebuie să arate „România educată”, potrivit liderului PSD

„Școli și grădinițe deschise! Fără restricții! Aceasta este normalitatea unui început de an școlar, cu părinți și bunici care sunt alături de copiii și nepoții lor în prima zi de școală! Cu multă emoție și speranță, cu șoapte de încurajare la ureche și fără separare la gardurile școlii”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu, la început de an școlar.

„Este primul pas pentru a face uitați acești doi ani grei și lungi, cu o pandemie extrem de prost gestionată care a lăsat urme adânci asupra copiilor.

Lucrurile s-au schimbat din acest punct de vedere, dar nu este suficient”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Făcând apoi aluzie la programul „România educată”, lansat de președintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a susținut apoi că educația de calitate trebuie asigurată și copiilor din mediile defavorizate, nu doar celor care au avut norocul să fie parte dintr-o elită privilegiată.

„Trebuie să înțelegem că #RomâniaEducată trebuie să funcționeze pentru toți, nu doar pentru elitele privilegiate. Toți copiii, inclusiv cei din familii cu venituri mici, trebuie să aibă acces la educație de calitate.

Investițiile în infrastructura școlară sunt esențiale și ele trebuie să continue. Toaletele din fundul curții sunt o rușine și ele trebuie să dispară definitiv într-o țară europeană. Dar trebuie să ne asigurăm că #toți copiii vor beneficia de sistemul de educație. De aceea, PSD va fi o voce puternică la dezbaterile din Parlament pe tema noilor legi ale educației pentru a corecta orice discriminări și inechități! Succes tuturor în noul an școlar!”, a mai scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii