fbpx

Dan Barna: Întâlnirea cu Iohannis a fost benignă

Dan Barna: Întâlnirea cu Iohannis a fost benignă

S-a dovedit a fi o întâlnire benignă, spune Dan Barna după ce a fost la Cotroceni să discute cu președintele Klaus Iohannis.

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat că întâlnirea de marți cu preşedintele Klaus Iohannis a fost „mai degrabă formală”, în care nu s-au prezentat soluţii sau scenarii.

„Nu s-a prezentat vreo soluţie, nu s-au analizat scenarii. A fost o întâlnire mai degrabă formală”, a arătat Barna, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Liderul USR PLUS s-a declarat dezamăgit, spunând că a fost o întâlnire formală, „benignă”, în care a trecut în revistă istoricul crizei politice și a exprimat poziția formațiunii politice pe care o reprezintă, conform căreia ieșirea din criză se poate realiza foarte rapid, printr-un nou premier propus de președinte sau PNL.

„Cam aici s-a terminat partea de conținut a dialogului pe care l-am avut cu președintele. Nu s-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat scenarii”, a afirmat Barna.

Acesta a adăugat că, între timp, asistă în Parlament la „un abuz asupra democrației fără precedent în istoria României”: „faptul că noua majoritate Cîțu – Ciolacu blochează dreptul la moțiunea de cenzură a unor parlamentari – un lucru despre care Curtea Constituțională a spus în repetate rânduri că este un drept definit explicit, constituțional, care este încălcat în aceste zile – arată că într-adevăr avem în momentul de față o majoritate Cîțu-Ciolacu care ucide prin fiecare neprezentare la ședința Biroului Permanent statului de drept din România”.

„PSD poate să voteze în favoarea lui Florin Cîțu”

Florin Cîțu trebuie să plece, spune Barna, iar moțiunea de cenzură trebuie să ajungă la vot. Acolo „PSD poate să voteze în favoarea lui Florin Cîțu”.

„Lăsați moțiunea de cenzură să se întâmple, încetați să transformați România într-un stat bananier în care majoritatea abuzează”, a adăugat liderul USR PLUS.

„Vreau să fiu foarte clar și neechivoc, demisiile au fost anunțate și depuse la cabinetul premierului în deplină asumare și în deplină responsabilitate: acest cabinet Florin Cîțu a expirat. Rolul de premier al lui Florin Cîțu a expirat dintr-un motiv foarte simplu – nu are competența necesară să conducă acestă coaliție. Nu ne jucăm cu demisiile, nu suntem un partid care face bambilici cu demisii depuse și retrase”, a declarat Barna.

„Demisiile sunt depuse olograf, așa cum am văzut că e așteptarea echipei Florin Cîțu din PNL. Așteptăm ca ele să fie procesate. Cele 45 de zile au început să curgă”, afirmă Barna.

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că încă analizează situația politică, după demisiile miniștrilor USR PLUS: „Eu în continuare mizez pe o guvernare de dreapta în România”.

Dan Barna explică de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții USR PLUS: „Nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”.

„Secretarii de stat și prefecții nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”, afirmă Barna, potrivit digi24.ro.

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi vicepremierul demisionar Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, care a avut loc la Palatul Cotroceni, s-a încheiat după peste o jumătate de oră de discuţii.

Luni, Iohannis a avut o întâlnire și cu premierul Florin Cîţu pe tema crizei guvernamentale. În cursul zilei de marţi vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR PLUS și-au depus demisiile la guvern.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
28 ° C
28 °
27.1 °
47 %
5.1kmh
75 %
mie
28 °
joi
28 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii