Doar șapte pacienți cu COVID-19 mai sunt internați la Foișor. Sute de bolnavi, pe lista de așteptare pentru operații

Situație revoltătoare la spitalul Foișor din Capitală! După evacuare, autorităţile promiteau că niciun pacient nu va fi afectat de această decizie şi nicio operaţie nu va amânată. Din păcate însă, realitatea este alta. Sute de bolnavi așteaptă să fie operați, în vreme ce, în spital, sunt doar câțiva pacienți cu COVID-19.

Sute de pacienți cu probleme ortopedice sunt pe listele de așteptare. Sunt oameni care trebuie să fie operați.

57 au nevoie de un transplant, însă paturile de terapie intensivă stau goale. Motivul? Spitalul Foişor e în continuare dedicat bolnavilor de COVID. Însă mai sunt internaţi doar șapte pacienți infectați cu noul coronavirus în tot spitalul. Cu toate acestea, centrul de excelenţă în medicină ortopedică nu-i primeşte pe cei care au nevoie să meargă din nou.

”Ceea ce vedem astăzi este un eșec al celor care sunt la vârful Ministerului Sănătății, care nu înțeleg ce are de făcut acest spital pe specialitatea pe care o are. Spitalul Foișor este un spital de resort, un spital care are o anumită specificitate ce nu poate fi înlocuită la nivelul municipiului București. Grupul Consiliului PSD a întocmit un document pe care l-a înaintat Ministerului Sănătății prin care solicităm restituirea spitalului Foișor pentru activitățile care sunt dedicate și anume operațiile de profil”, a declarat Aurelian Bădulescu, consilier general al Partidului Social Democrat.

Și cei de la vârful unității medicale cer ca spitalul să revină la specialitatea anterioară. Revenirea la normalitate a unității medicale stă însă în pixul celor de la vârful Departamentului pentru Situații de

Zilele trecute, cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) și-au dat avizul pentru ca doar cinci paturi ATI din cele 28 de paturi de terapie intensivă să fie rezervate pacienților COVID.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii