Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: Precizări în legătură cu seismul produs azi în România

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: Precizări în legătură cu seismul produs azi în România

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a menționat în urmă cu puțin timp că nu a transmis mesaje RO-ALERT în ceea ce privește cutremurul care s-a produs joi dimineață, 3 noiembrie 2022, în România.

Seismul a avut o magnitudine estimată la 5,4 grade pe scara Richter și s-a produs în zona Vrancea.

Sistemul Ro-Alert nu transmite notificări înaintea producerii de cutremure, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit IGSU, eventuale mesaje de avertizare a populaţiei după producerea unui seism dacă acesta are consecinţe grave.

“În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, a notat IGSU pe Facebook.
Conform IGSU, nu s-au înregistrat apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

„Cutremurul s-a produs la: 69.8km NE de Ploieşti, 76.4km E de Braşov, 114.6km V de Brăila, 117.7km V de Galaţi, 118.8km N de Bucureşti, 126.9km S de Bacău, 148.1km NE de Piteşti, 183.4km N de Ruse, 190.6km E de Sibiu, 206.9km SV de Iaşi”, potrivit INCDFP.

De asemenea, undele s-au simțit puternic în Bulgaria, Republica Moldova, Serbia și Ucraina.

Utilizatorii de telefoane mobile cu sistem Android au primit joi dimineaţa o alertă de cutremur datorită unui serviciu gratuit – Android Earthquake Alerts – care a devenit operaţional în România în februarie 2022, au anunţat reprezentanţii Google.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
4.2 ° C
5 °
2.8 °
92 %
2.6kmh
100 %
lun
5 °
mar
7 °
mie
10 °
joi
10 °
vin
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii