Klaus Iohannis: „Creşterea preţurilor este reală şi afectează mulţi români”

Creşterea preţurilor este reală şi afectează mulţi români, e de părere preşedintele Klaus Iohannis, care adaugă că Guvernul şi autorităţile locale trebuie să pregătească soluţii în acest sens.

„Creşterea de preţuri există, este reală şi afectează mulţi români. Pentru ei, trebuie pregătite soluţii şi aici cred că este sarcina în primul rând a Guvernului, a miniştrilor şi a autorităţilor locale să transforme în beneficii pentru cetăţeni cifrele din statistici – care, repet, sunt bune şi arată o direcţie corectă.

Mai multe investiţii, în special în sănătate şi infrastructură, mai multe locuri de muncă, încurajarea afacerilor, absorbţia de fonduri europene, protejarea veniturilor – acestea sunt coordonatele de la care guvernanţii nu trebuie să se îndepărteze”, a declarat Iohannis, într-o conferință de presă susținută ieri seară, la Palatul Cotroceni.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele a îndemnat partidele parlamentare, dar și pe cele din Coaliție să fie cumpătate, echilibrate și deschise la dialog.

”Guvernarea și legiferarea sunt despre a face politici publice pentru români. Niciunul dintre partidele de la guvernare nu trebuie să uite acest lucru. Niciun lider politic nu trebuie să uite că puterea se exercită pentru români, nu pentru vreun interes vremelnic de partid.

Dincolo de viziunile diferite, firești, asupra unui proiect sau altul, este fundamental ca toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate și responsabilitate și să ajungă la un numitor comun atunci când miza este de o importanță capitală pentru români.

De aceea, îmi doresc să văd de la partidele aflate la guvernare un bun exemplu de eficiență, de dialog și de democrație. Și când spun democrație, mă refer și la un mod democratic de funcționare în primul rând în propriile formațiuni politice.

Alegerile interne din partide nu sunt despre a înlocui prin orice mijloace un lider cu un alt lider, ci sunt despre competiție de proiecte, despre dezbateri care să conducă la modernizare, eficientizare și înnoire, în așa fel încât rezultatul final să fie atingerea unui nivel și mai bun de reprezentare a românilor.

Știu că în coaliție există multă dorință de a guverna bine și multe intenții lăudabile. O parte dintre rezultate se văd deja. Însă mai sunt destule de învățat din ce nu a mers bine în ultimii ani. Inclusiv opoziția are multe de învățat și noi, cu toții, trebuie să fim mai implicați să livrăm rezultate și să ducem la capăt reformele pe care le-am promis.

Parlamentul creează o punte între societate și legile țării, de aceea premisele actuale pot conduce la acele reforme profunde de care țara noastră are nevoie. Domeniile justiției, educației, sănătății, administrației publice au nevoie să fie așezate pe baze solide. Cu puterea de care dispune prin Constituție, responsabilitatea Parlamentului este una pe măsură.

De aceea, în speranța unei sesiuni parlamentare cu reușite notabile, solicit întregii clase politice, tuturor membrilor Parlamentului și ai Executivului cumpătare, echilibru și deschidere la dialog!”, a spus președintele Iohannis.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii