Liderul PSD, despre procentele care se au în vedere pentru creşterea pensiilor

Liderul PSD, despre procentele care se au în vedere pentru creşterea pensiilor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a accentuat miercuri ideea că accentuează ideea că el nu este de acord ca toate pensiile să crească la fel. Adică o pensie de 1.800 să se majoreze cu 270 de lei, iar o pensie de 1.800 de lei să primească 2.700 de lei.

„La pensii, am rămas la nivelul discuției de procente: 15%-16%-10%. Eu reprezint un partid social democrat, îmi cer scuze, am altă abordare.

Nu pot accepta ca o pensie de 1800 de lei să se mărească cu 270 de lei și o pensie de 18.000 de lei să se mărească cu 2700 de lei, mai exact de 10 ori față de cel cu pensia de 1800 de lei.

E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceaușescu, un paușal și să punem pe toată lumea la egalitate. Nu este corect. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă Partidul Social Democrat. Eu am o obligație, ca lider al Partidului Social Democrat, să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, sub 4000 de lei.

Cu toții trebuie să trecem această perioadă complicată, dacă se numește echitate socială”, a declarat, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit antena3.ro.

Eu sunt susținătorul unei majorări pentru toată lumea, pentru că toți au contribuit, unii mai mult, alţii mai puțin, dar trebuie, de altfel să fim și conștienți de perioada grea pe care o traversează întreaga lume, nu numai România, acum să sprijinim categoriile vulnerabile. Practic, trebuie să facem tot posibilul să nu lăsăm pe mine la marginea societății”, a punctat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii