Marcel Ciolacu: „PSD nu o să stea niciodată cu mâinile în sân aşteptând divina intervenţie a mecanismelor invizibile ale pieţei libere”

Marcel Ciolacu: „PSD nu o să stea niciodată cu mâinile în sân aşteptând divina intervenţie a mecanismelor invizibile ale pieţei libere”

„Suntem încă într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic si social. Cu atât mai mult în asemenea momente, statul trebuie să fie alături de investitorul privat. Dacă am merge pe sloganuri de genul “trebuie să lasăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile”, mi-e teamă că vom privi la o adevărată junglă în care cei mari şi puternici vor supravieţui, iar mulţi dintre cei mai mici vor dispărea”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a ”Cartei Albe a IMM-urilor din România”.

„Ar însemna să ne uităm la sute de mii de companii mici şi mijlocii care ar investi mai putin deoarece există incertitudine, scade cererea, cresc costurile…

Nu putem face asta, iar PSD nu o să stea niciodată cu mâinile în sân aşteptând divina intervenţie a mecanismelor invizibile ale pieţei libere”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Acesta a precizat apoi că liberalizarea în energie „a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi”. Ciolacu a afirmat că era nevoie de intervenția statului, motiv pentru care au și fost plafonate prețurile la gaze și energie, atât pentru populație, cât și pentru IMM-uri.

„Am două cifre mari de comunicat pentru anul acesta: cu PSD în această coaliţie, schemele de sprijin pentru economie – populaţie şi companii – reprezintă 6% din PIB, de 3 ori mai mult decât în guvernările Orban şi Cîţu.

Coaliţia PSD-PNL-UDMR a prins în buget, în acest an, 92 de miliarde lei pentru investiţii din buget, PNRR şi fonduri europene, mai mult cu 22 de miliarde de lei faţă de anul trecut (+30%). 92 miliarde lei este cea mai mare sumă alocată pentru investitii publice dupa Revoluție”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
2.3 ° C
3.8 °
-1.1 °
79 %
4.1kmh
0 %
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
2 °
lun
2 °
mar
-2 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii