Măsuri de sprijin pentru angajatorii români care încadrează tineri în câmpul muncii

Măsuri de sprijin pentru angajatorii români care încadrează tineri în câmpul muncii

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță măsuri de sprijin pentru angajatorii care încadrează tineri în câmpul muncii.

Una dintre prioritățile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale este de a susține și motiva tinerii să intre în câmpul muncii. Astfel, angajatorii care încadrează în muncă absolvenți ai unor instituții de învățământ vor primi lunar, pe o perioadă de un an, 2.250 de lei pentru fiecare tânăr angajat.

De asemenea, pentru tinerii cu risc de marginalizare socială, angajatorii vor încasa 2.392 de lei (4xISR/Indicatorul Social de Referință). Sprijinul se acordă pentru minimum 1 an și pentru maximum 3 ani.

În plus, de subvenție vor beneficia și firmele care practică ucenicia la locul de muncă. Suma acordată angajatorilor va fi de 2.250 de lei pe lună.
Subvenția de 2.250 de lei pe lună va fi acordată firmelor pentru stagiile profesionale ale angajaților pe durata contractului de stagiu de 6 luni.

Subvenția de 50% din valoarea indicatorului social de referință va fi acordată firmelor pentru angajarea studenților și elevilor în perioada vacanțelor. Sprijinul se acordă pentru maximum 60 de zile.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii