Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre pensiile românilor

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a declarat că până pe 15 ianuarie „se închide tot ce înseamnă plata pensiilor”. Acesta a mai spus că românii au pensii foarte mici, dar PSD a venit cu un pachet social care îi va ajuta cât de cât să facă față facturilor.

Marius Budăi i-a readus în discuție pe cei care au negociat PNRR pentru faptul că pensiile românilor nu pot fi crescute mai mult. Ministrul Muncii a spus, la Antena 3, că a fost prin țară pentru a se asigura că pensiile vor ajunge la români în termenul promis.

„Aşa cum am promis, până pe 15 se închide tot ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali”, a declarat Budăi. Acesta a dat apoi asigurări că nu există probleme cu plata pensiilor. „Pensiile încă sunt foarte mici. Să nu îşi închipuie cineva că pachetul social impus de PSD i-ar îmbogăţi cumva pe seniorii României. Vedem majorarea preţurilor de la utilităţi, medicamente şi alimentele care fac parte din coşul de bază şi aveam nevoie de acest lucru”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Ministrul social-democrat a repetat apoi criticile la adresa celor care au negociat PNRR-ul României cu reprezentanții Comisiei Europene. „2,5 milioane de părinţi şi bunici au pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei, în contextul în care cineva şi-a permis să se angajeze în faţa Comisiei Europene la un impact de doar 9,4% din PIB, condamnându-ne pe multe generaţii de seniori la sărăcie”, a declarat Budăi.

Marius Budăi a mai evidențiat, din nou, că în cei 9,4% din PIB sunt prinse nu doar pensiile de rând, ci și indemnizaţiile şi pensiile de serviciu, așa-numitele pensii speciale.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
-4.5 ° C
-3.4 °
-8 °
63 %
0.5kmh
0 %
mar
0 °
mie
2 °
joi
4 °
vin
9 °
sâm
6 °

Opinii