Ministrul Sănătății: Datoria noastră este să convingem tinerii medici că locul lor este în România

Ministrul Sănătății: Datoria noastră este să convingem tinerii medici că locul lor este în România

Tinerii medici trebuie pregătiţi şi convinşi prin modul în care îşi pot desfăşura activitatea profesională, dincolo de veniturile pe care le obţin, că locul lor este în România, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Avem tineri foarte talentaţi în domeniul chirurgiei, nu neapărat numai al neurochirurgiei, chirurgiei cardiovasculare pediatrice, în România s-a format, de exemplu, în acest domeniu, o şcoală la „Marie Curie”, care se extinde şi în alte centre universitare. Asta este datoria noastră, să pregătim tinerii medici şi să îi convingem prin modul în care îşi pot desfăşura activitatea profesională, dincolo de veniturile pe care le obţin, că locul lor este în România, pentru pacienţii din România’, a susţinut Rafila, cu prilejul participării sale la o conferinţă referitoare la menopauză, întrebat de jurnalişti despre operaţia pe creier prin pleoapă realizată de o echipă tânără la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila” unui pacient care făcea crize epileptice.

El a apreciat performanţa Spitalului „Dr. Carol Davila”, despre care a spus că este un centru de excelenţă în multe domenii, potrivit Radio București FM.

Ministrul a salutat şi faptul că tehnicile de chirurgie minim invazivă, inclusiv în domeniul neurochirurgiei, au pătruns şi în România.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii