Ministrul Sănătății: „România mai are de plătit pentru zeci de milioane de doze de vaccin. Sume extrem de mari pentru un produs pentru care nu mai există interes din partea populației”

Ministrul Sănătății: „România mai are de plătit pentru zeci de milioane de doze de vaccin. Sume extrem de mari pentru un produs pentru care nu mai există interes din partea populației”

Compania Pfizer a dat în judecată statul polonez ca să își obțină banii din contractele privind dozele de vaccin anti-COVID-19, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, marți, la un post de televiziune. 

„Trebuie să înțelegem că atunci când discutăm despre obligație contractuală trebuie să ai și banii ca să plătești acele vaccinuri. Până în momentul de față, v-am spus, în România au fost livrate 35 de milioane de doze de vaccin, din care au expirat 10. O parte din cele 35 de milioane, circa 2 milioane, există în depozite și restul au fost administrate și au inclus și pierderile, pentru că discutăm de flacoane multidoză”, a declarat Alexandru Rafila pe B1 TV.

„În ceea ce privește valoarea totală a acestor contracte, în mod evident valoarea totală depășește un miliard de euro, pentru că discutăm de 80 de milioane de doze în total”, a adăugat el.

Ministrul spune că statul român „mai are de dat această diferență de bani”.

„Noi sigur că discutăm cu producătorii, cu Comisia Europeană, care analizează contractul de bază, dar asta nu înseamnă că lucrurile s-au soluționat. Una dintre companii, compania Pfizer, a dat în urmă cu o săptămână sau 10 zile în judecată statul polonez pentru o situație similară ca să își recupereze banii, deci discutăm despre sume extrem de mari pentru un produs pe care noi în momentul de față nu avem cum să îl folosim pentru că nu există niciun fel de interes din partea populației”, a continuat ministrul Alexandru Rafila.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii