Parlamentul European: Multinaționalele cu venituri de peste 750 de milioane de euro vor trebui să publice taxele plătite în fiecare stat UE

Deputații europeni vor vota pe 11 noiembrie 2021 un acord cu Consiliul, acord care va obliga companiile cu un venit anual de peste 750 de milioane de euro și cu operațiuni în mai mult de un stat să declare profiturile realizate, taxele pe venituri plătite și numărul de angajați în fiecare stat din Uniunea Europeană pentru precedentul an fiscal.

Astfel, companiile vor trebui să publice și datele despre profiturile, angajații și taxele plătite în state care nu fac parte din Uniunea Europeană, inclusiv în țări care nu cooperează cu Uniunea Europeană în materie fiscală precum și în statele care nu satisfac toate standardele, dar care s-au angajat să se reformeze, conform unui comunicat transmis de Parlamentul European.

Scopul acestor noi reguli este să existe o clarificare în ceea ce înseamnă plata taxelor de către multinaționale, dar și să facă mai dificil procesul de evitare a taxelor și contribuțiilor cuvenite.

Deputații europeni au cerut raportarea publică din partea companiilor în fiecare țară, în urma scandalurilor de la mijlocul lui 2010, scandaluri care au arătat că numeroase companii multinaționale își mută profiturile în țări în care au un număr mic de angajați și operațiuni, dar unde se bucură de tratament fiscal preferențial.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că multe companii multinaționale plătesc mai puține taxe în detrimentul statelor și fondurilor pe care acestea le alocă pentru investiții sau servicii sociale.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
4.5 ° C
5.1 °
4 °
93 %
0.5kmh
90 %
mar
7 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
13 °
sâm
10 °

Opinii