Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de 8 Martie

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de 8 Martie

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de 8 Maria, Ziua internațională a Femeii, în care a vorbit despre pace, dar și despre situațiile critice prin care au fost nevoite să treacă femeile din Ucraina, atunci când și-au părăsit țara ca să fugă din calea războiului. 

În mesajul de 8 Martie, premierul României spune că anul acesta sărbătoarea este umbrită de drama pe care o trăiesc femeile și copii din Ucraina, care au fost nevoite să își lase bărbații pe front și să fugă cu pruncii în brațe din calea războiului.

Anul acesta ziua de 8 Martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert şi extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-şi pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta”, a transmis Ciucă.

Nicolae Ciucă a transmis, în mesajul de 8 Martie, ca cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii să dea o șansă păcii și să încheie conflictele izbucnit în urmă cu 13 zile.

„Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecințele umanitare și la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înțeleagă că este timpul să audă și să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul și să dea șansă vieții și păcii. Rațiunea va învinge în cele din urmă ambițiile iraționale”, a mai transmis premierul României.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii