Procesul Pfizer: S-a finalizat procedura de alegere a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles

Procesul Pfizer: S-a finalizat procedura de alegere a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi despre litigiul cu Pfizer privind achiziţia de vaccinuri că s-a finalizat procedura de alegere a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles, în acest proces şi că Ministerul Sănătăţii este pregătit să ofere întreaga informare şi documentele care sunt necesare firmei de avocatură ca să reprezinte România, potrivit news.ro.

”Guvernul României a aprobat ca Ministerul Finanţelor să reprezinte statul român în acest litigiu commercial şi în alte litigii. Din câte ştiu, s-a finalizat procedura de alegere de selecţie a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles, în acest proces, aşa că suntem pe drumul cel bun. Important este ca lucrurile astea să se întâmple cât mai rapid, având în vedere că în 20 de februarie este prima înfăţişare”, a spus ministrul.

El a precizat că Ministerul Sănătăţii este pregătit să ofere întreaga informare şi documentele care sunt necesare firmei de avocatură ca să reprezinte România.

”Este un sumă foarte mare sper să avem succes, este o dorinţă a mea. Eu nici în momentul de faţă nu cunosc toate detaliile legate de contract, Comisia Europeană cu firmele furnizoare, dar firma care reprezintă România va avea acces la acest document pentru că el constituie cu siguranţă un element important în baza procesuală pentru litigiu care se va judeca”, a subliniat Rafila.

”Este vorba de un angajament contractual al României care a fost asumat în mai 2021. Comanda (..) ne-a permis să vindem o parte din doze, dacă nu făceam acest lucru, suma era mai mare decât 550 de milioane de euro”, a explicat Rafila.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii