Proiect privind organizarea Ministerului Sănătăţii, pus în consultare

Proiect privind organizarea Ministerului Sănătăţii, pus în consultare

Ministerul Sănătăţii a pus în consultare un proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii care prevede reducerea numărului de secretari de stat şi de posturi din instituţie.

Astfel, potrivit proiectului, în îndeplinirea atribuţiilor sale, ministrul Sănătăţii va fi ajutat de 4 secretari de stat, de un secretar general şi de 2 secretari generali adjuncţi.

Organigrama actuală publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii prevede şase posturi de secretar de stat, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi.

„Numărul maxim de posturi este de 399, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului”, prevede proiectul.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, la data intrării în vigoare a Legii nr. 296/2023, Ministerul Sănătăţii avea prevăzut în statul de funcţii 421 posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

„Potrivit prevederilor din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii funcţionează cu 7 demnitari, din care 6 sunt secretari de stat. Cabinetele secretarilor de stat funcţionează cu un număr de 12 posturi în total. Având în vedere prevederile art. XV din Legea nr. 296/2023, urmează a fi desfiinţate 2 funcţii de secretar de stat şi cabinetele aferente acestora, respectiv 4 funcţii contractuale de execuţie”, se arată în nota de fundamentare, potrivit București FM.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
28 °
25.1 °
40 %
1.5kmh
0 %
sâm
27 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii