Propunerile şi discuţiile din Guvern privind închiderea supermarketurilor în weekend

Propunerile şi discuţiile din Guvern privind închiderea supermarketurilor în weekend

Propunerile şi discuţiile din Guvern privind închiderea supermarkeruilor în weekend crează deja mari controverse atât în rândul consumatorilor dar şi printre reprezentanţii marilor lanţuri de magazine, chiar dacă această recomandare vine inclusiv din partea unei asociaţii a comercianţilor.

Acum, apar probleme în rândul majorităţii populaţiei active, potrivit antena3.ro. În general, românii muncesc de luni până vineri, iar mulţi dintre ei, inclusiv vineri au program normal, adică până seara.

Inclusiv cifrele din vânzări arată că cele mai multe cumpărături se fac în zilele de sâmbătă şi duminică. Apoi, Guvernul spune că prin această măsură vrea să impulsioneze consumatorii să se îndrepte către pieţe, adică să cumpere marfă de la producătorii români.

Românilor li s-a spus să își facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot spune românilor când să se ducă la magazin să își cumpere alimente. E decizia dumneavoastră. Nu e o decizie ușoară dar dacă avem un sistem alternativ viabil atunci se poate ajunge la o astfel de decizie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Întrebarea este, au la momentul de faţă producătorii români, o gamă atât de variată de produse încât să înlocuiască produsele din magazine? Nu prea au! Dincolo de aceste aspecte mai intervine şi o problemă pe care o ridică magazinele privin marfa perisabilă.

Stocurile din această marfă ar fi pierdute în zilele în care aceste magazine ar fi închise. Şi mai este ridicată o problemă, cea a principiilor concurenţiale. Vom vedea aşadar dacă acest proiect se va materializa în vreun fel.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii