Raed Arafat despre noua modalitate de raportare a cazurilor de infectare cu coronavirus

Raed Arafat despre noua modalitate de raportare a cazurilor de infectare cu coronavirus

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că începând de joi există o nouă modalitate de raportare a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 care, în opinia sa, nu va avea un impact mare asupra cifrelor oficiale.

„Acum calculul este total: cazurile pe care le ai într-o localitate sau într-un județ intră în calculul incidenţei pe ultimele 14 zile. Impactul depinde de localitate, dar nu va fi unul mare. La București, de exemplu, va fi o creștere de 0,02%, dacă nu sunt și alte cazuri, deci creșteri care nu sunt din cauza focarelor. S-a considerat că asta ar fi o soluție corectă pentru a include totul și să nu fie separate focarele de celelalte cazuri”, a spus Raed Arafat potrivit Radio România Actualități.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a atras atenția că regulile de protecție sanitară trebuie respectate în continuare de cetățeni, întrucât România nu a ajuns la momentul unei relaxări în ceea ce privește pandemia de COVID-19.

”Am văzut că oamenii au început să se relaxeze puțin. Nu este momentul, încă nu am ajuns la momentul să ne relaxăm. Ceea ce am făcut până acum putem să pierdem foarte ușor dacă nu păstrăm în continuare aceste restricții, dacă vrem să păstrăm restaurantele deschise, dacă vrem să păstrăm școlile deschise, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Florin Câțu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
23.1 ° C
24.4 °
22 °
73 %
3.1kmh
0 %
sâm
33 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
30 °
mie
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii