Românul cu arsuri grave, internat în Belgia, a murit

Românul cu arsuri grave, internat în Belgia, a murit

Bărbatul care a suferit arsuri grave în urma unui accident de muncă în portul Constanța și care a fost transferat în Belgia, cu întârziere, a murit. El a fost internat în trei spitale din România, iar în momentul în care a ajuns în Belgia, era, deja, infectat cu o ciupercă și trei bacterii.

Ministerul Sănătății a anunțat că bărbatul care a suferit arsuri grave în accidentul de muncă din portul Constanța a murit luni dimineață. Acesta a fost transferat la un spital din Belgia cu o întârziere de două zile, din cauza condițiilor meteorologice și a unei defecțiuni tehnice. Locul la clinica din afara țării a fost găsit de familie.

În țara noastră, bărbatul a fost internat în trei spitale, iar medicii belgieni au constatat că acesta era infectat cu trei bacterii și o ciupercă. Acesta a suferit un accident de muncă, în urma căruia a avut arsuri pe 64 la sută din suprafața corpului. După incident, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

Șapte zile mai târziu, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, iar bărbatul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centrul de Mari Arși din Belgia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că va trimite Corpul de control la cele trei unități medicale din țară în care bărbatul a fost internat.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii