Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor consideră că au fost expuşi la ştiri false

Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor consideră că au fost expuşi la ştiri false

Majoritatea românilor sunt de părere că în ultimele luni au fost expuşi la ştiri false şi dezinformări, potrivit unui sondaj INSCOP. Cercetarea relevă că 55% dintre cei chestionaţi consideră că în ultimele luni au fost expuşi la ştiri false şi dezinformări în mare şi foarte mare măsură.

Ceilalți au preferat să nu răspundă sau au delcarat că au fost expuși la știri false într-o măsură foarte mică.

Sondajul relevă că 60,7% dintre români sunt înclinaţi mai degrabă să aibă neîncredere în informaţiile difuzate la posturile TV, în timp ce 36,3% sunt înclinaţi să aibă mai degrabă încredere, iar 3% nu ştiu sau nu au răspuns. Totodată, 67,7% au răspuns că sunt înclinaţi mai degrabă să aibă neîncredere în informaţiile de pe paginile de internet ale canalelor mass media, 21,8% – să aibă mai degrabă încredere, iar 10,7% nu ştiu sau nu au răspuns.

În ceea ce priveşte informaţiile citite sau primite pe reţelele sociale, 74,1% dintre respondenţi au răspuns că sunt înclinaţi mai degrabă să nu aibă încredere. Referitor la informaţiile difuzate de posturile de radio, 44,9% au răspuns că nu au încredere, potrivit Agerpres.

Cercetarea a fost realizată în perioada 1 – 12 martie și este împărţită în patru capitole, cel de-al patrulea fiind dedicat percepţiei populaţiei cu privire la expunerea la ştirile false, respectiv încrederii românilor în sursele de informaţie.

Sondajul a fost realizat prin metoda interviurilor telefonice pe un eşantion de 1.100 de persoane.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii