Spitalele şi clinicile de Stat din România vor primi gratuit protecţie antivirus timp de un an

Spitalele şi clinicile de Stat din România vor primi gratuit protecţie antivirus timp de un an

Spitalele şi clinicile de Stat din toată ţara vor primi gratuit protecţie antivirus timp de un an, a anunţat ministrul Sănătăţii. Oferta vine din partea unei renumite companii specializată în Securitate Cibernetică şi are loc după atacul masiv de acum două zile care a afectat zeci de spitale din ţară.

Este vorba despre unităţile sanitare conectate la sistemul Hipocrate, care monitorizează și ține evidența tuturor procedurilor medicale prin care trec pacienții.

Blocajul generat de atacul hackerilor continuă în mai multe spitale din Bucureşti şi din ţară, iar experții în securitate cibernetică fac eforturi pentru a restabili conexiunile afectate. Între timp, atacatorii au lansat și cerere de răscumparare în Bitcoin, echivalentul a peste 150 de mii de euro. Nu a fost specificat numele vreunei organizaţii care să revendice atacul.

Atacul informatic a afectat mai mult de 20 spitale din tara, a adus la deconectarea altora, ca să nu fie subiectul acestui atac informatic. Cei de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică au notificat că un an toate spitalele din România pot primi gratuit protecție din partea bitdefender. Trebuie doar o simplă solicitare, până atunci o să reușim și proiectul de digitalizare. Și aici spital județean și DSP au aplicat în PNRR pentru digitalizare care va include soluții informatice care să prevină cât se poate, pentru nu e niciun sistem invulnerabil, se întâmplă în toate țările din lume. E important să reducem cât se poate riscurile și cea ce este cel mai important să protejam datele personale ale pacienților, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii