Tinerii care se angajează pot primi ajutor de la stat

Tinerii care se angajează pot primi ajutor de la stat

Tinerii care își găsesc un loc de muncă pot primi un stimulent pentru angajarea minim trei luni, a anunțat Ministerul Muncii şi Solidarităţii sociale, care acordă prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM).

Ministerul Muncii mai acordă o primă de insecție de 1.794 de lei pentru tinerii care au absolvit și își găsesc un loc de muncă în 60 de zile de la absolvire. Aceștia primesc stimulentul în două tranșe, prima jumătate la angajare, cealaltă după 12 luni.

„Integrarea tinerilor pe piaţa muncii este un obiectiv major. De aceea avem măsuri concrete de sprijin în acest sens. Ne dorim ca tinerii să se formeze, să muncească şi să aducă plus-valoare pentru ei şi pentru societate aici, acasă”, a spus Simona Bucura Oprescu, ministru al Muncii şi Solidarităţii Sociale.

În plus, Ministerul Muncii oferă și prime de mobilitate care sunt:

– De încadrare- maxim 55 de lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care lucrează la o distanță mai mare de 15 km de casă;
– De instalare- 12.500 de lei pentru tinerii care își schimbă domiciliul la o distanță mai mare de 50 km pentru a munci;
– De relocare- 900 de lei/ lună, timp de 36 de luni, pentru a acoperi 75% din cheltuielile de locuire, pentru tinerii care și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii