(VIDEO) Indemnizațiile de șomaj tehnic, asigurate de angajator

De astăzi, indemnizațiile de șomaj tehnic nu se mai decontează de la bugetul de stat, iar angajatorii care doresc să aplice măsura șomajului tehnic trebuie să suporte din bugete proprii aplicarea acesteia, potrivit unor date furnizate de o agenție de consultanță juridică.

Facilitatea a fost prelungită succesiv de la începutul pandemiei, iar ultimul termen până la care s-a prevăzut posibilitatea de a beneficia de acest sprijin din partea statului pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei a fost 30 iunie 2021, conform ordonanței de urgență 211/2020.

Suma indemnizațiilor de șomaj tehnic acoperite de la bugetul de stat a fost estimată pentru anul 2021 la aproximativ 800 de milioane lei.

Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, a vorbit despre acest lucru în Jurnalul orei 12:00, prezentat de Iulia Bălușă:

„Anul trecut au fost un milion de români care au beneficiat de această măsură. Beneficiul a fost pentru angajați, dar și pentru angajatori, pentru că în acest fel și-au putut păstra oamenii.

Nu avea cum ca această soluție să fie una permanentă, întrucât efortul bugetar este unul foarte mare”.

Declarațiile integrale ale lui Cătălin Boboc le puteți urmări în clipul video de mai jos:

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii