(VIDEO) Inundații în Germania și Belgia: cel puțin 180 de morți

Nivelul Dunării a început să crească, în urma inundațiilor puternice din Alpi, la granița dintre Austria și Germania. Între timp, bilanțul inundațiilor devastatoare din vestul Germaniei și Belgia a urcat la cel puțin 184 de morți și sute de dispăruți. Și Italia se confruntă cu precipitaţii abundente şi inundaţii.

Cel puțin 157 de oameni au murit în inundațiile produse în Germania, cel mai grav dezastru natural abătut asupra țării în mai bine de jumătate de secol. Peste 100 din victime au fost în regiunea Ahrweiler din nordul landului Renania-Palatinat.

„Este îngrozitor! Nu există cuvinte în limba germană care să descrie acest dezastru. Cu toate acestea, asistăm la cum se ajută oamenii între ei, la solidaritatea lor. Și aceasta e bine!”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

În Belgia, bilanțul morților a urcat la 27, iar peste 100 de persoane sunt încă date dispărute sau nu se poate lua legătura cu ele. Unele sunt probabil inaccesibile pentru că nu au avut cum să își reîncarce telefoanele mobile sau se află în spital fără acte de identitate, a explicat Centrul belgian de criză.

Precipitaţii abundente au provocat duminică inundaţii şi umflarea râurilor atât în nordul cât şi în sudul Italiei.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii