(VIDEO) O a treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer ne va proteja de varianta Delta?

Israelul va începe să administreze a treia doză de vaccin Pfizer, după ce compania a anunțat că aceasta este necesară pentru a spori imunitatea inclusiv împotriva variantei Delta. Însă, autoritățile sanitare americane cred că nu este nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid. Între timp, Organizația Mondială a Sănătății confirmă că există o legătură probabilă între cazuri de inflamaţie la nivelul inimii şi injectarea vaccinurilor împotriva COVID-19 cu ARN mesager.

Persoanele care sunt complet vaccinate nu au nevoie de o a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, spun oficialii americani din domeniul sănătății și al medicamentelor.

Anthony Faucci, directorul Institutului American de Boli de Infecțioase:

„În momentul de față, potrivit informațiilor pe care le avem, nu este nevoie să administrăm oamenilor o atreia doză de vaccin, după cele două administrate deja la cele cu ARN Mesager și după prima administrate cu cea de la Johnson&Johnson. Aceasta nu însemnă că ne vom opri aici. Sunt studii ce se desfășoară, chiar acum, în timp ce vorbim”.

Potrivit companiei Pfizer care a cerut autorizarea din partea agențiilor americane de sănătate, o a treia doză de vaccin, administrată la șase luni de la cea de-a doua, ar spori imunitatea împotriva noilor variante de SARS-CoV-2, inclusiv Delta. Israelul a decis deja să administreze o a treia doză a vaccinurilor ARN mesager, singurele folosite în această țară.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății confirmă că există o legătură „probabilă” între cazuri de inflamaţie la nivelul inimii şi injectarea vaccinurilor împotriva COVID-19 cu ARN mesager. Totuși, avantajele depăşesc riscurile,mai spune organizația. Care precizează că evoluţia imediată a miocarditei şi pericarditei după vaccinare este în general uşoară şi răspunde tratamentelor.

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca:

„Până la acest moment, nu există nicio decizie la nivelul spațiului comunitar cu privire la administrarea unei a treia doze de vaccin. În Statele Unite, CDC-ul și FDA-ul deocamdată nu recomandă o astfel de politică, pentru administrarea unei noi doze de vaccin.

La acest moment, vaccinurile existente sunt eficiente împotriva variantelor virale, iar perioada de șase luni pe care ați menționat-o este o perioadă în care încă există anticorpi protectivi în sângele pacienților care au fost imunizați”.

Declarațiile complete ale medicului Radu Țincu le puteți urmări în clipul video de mai jos:

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
15.8 ° C
17.1 °
15 °
59 %
0.9kmh
20 %
mar
16 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °
sâm
27 °

Opinii