(VIDEO) România se topește. Urmează zile caniculare, dar și ploi torențiale, grindină și vijelii

Meteorologii au emis, astăzi, o nouă avertizare de caniculă și disconfort termic accentuat, dar și de ploi torențiale, grindină și vijelii. Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată este valabil între orele 12:00 și 22:00. Totodată, de mâine și până joi, canicula va pune stăpânire pe România.

Viorica Dima, meteorolog ANM:

„În următoarele zile, un nou val tropical abordează țara noastră, începând din vest, sud-vest. Se va extinde treptat. În cursul zilei de mâine așteptăm temepraturi undeva spre 37, poate 38 de grade în suv-vestul țării. 33 vor fi în Capitală, pentru ca apoi mâine valul de căldură să se extindă și aici, în Câmpia Română.

Vom avea valori de peste 35 de grade, 38, poate chiar 39 în Banat și un disconfort termic accentuat la amiază, atunci când se vor atinge aceste temperaturi maxime.

În ceea ce privește instabilitatea atmosferică, aceasta va mai afecta doar zonele de deal și de munte. De joi însă situația se sxhimbă, pentru că un front atmosferic destul de bine accentuat, destul de bine conturat ba aborda țara noastră dinspre vest – nord-vest și, odată cu pasajul acestui sistem frontal, și vremea se va răcori în a doua parte a săptămânii”

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
20.5 ° C
21.1 °
20 °
40 %
3.1kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii