București este în scenariul galben! Ce restricții rămân ?

București este în scenariul galben! Ce restricții rămân ?

Capitala a intrat ieri în scenariul galben. Asta înseamnă că este posibilă o relaxare a restricțiilor. Prefectul Bucureștiului a anunțat că dacă rata de infectare rămâne sub 3 la mia de locuitori, restaurantele, cafenele, cinematogarfele sau teatrele își vor redeschide ușile. Ziua cea mare ar fi sâmbătă, dar trebuie luată înainte o decizie în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.


Cifrele transmise ieri de Grupul de Comunicare Strategică au schimbat culoarea capitalei. Indicele de incidență a coborât sub trei și, astfel, Bucureștiul a trecut în scenariul galben. Se conturează, așadar, o posibilă relaxare a restricțiilor. Prefectul capitalei, Traian Berbeceanu, a explicat în ce condiții…

TRAIAN BERBECEANU
Obligația noastră este să urmărim în următoarele 48 de ore cum efuluează cifra de contractare. Dacă se menține și astăzi, și mâine sub 3 la mie, vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm unele măsuri.

Dacă ședința Comitetului pentru situații de urgență va avea loc mâine, relaxarea măsurilor va intra în vigoare de a doua zi, adică în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la miezul nopții.

TRAIAN BERBECEANU
Prevăd, de exemplu, permiterea activităților în sălile de spectacol, de teatru, cinematografe, cu capacitate de până al 30%. În domeniul HORECA, restaurantele, barurile, cafanelele, unitățile care fac semipreparate și pun în vânzare produse alimentare pot să își desfășoare activitatea la capacitate de până la 30%. Și, de asemenea, operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, dacă rata de infectare nu urcă peste 3, din 8 februarie, unitățile de învățământ se vor redeschide….în scenariul galben. Adică, vor merge la școală copiii de grădiniță, cei din clasele primare și cei din clasele temrinale de gimnaziu și liceu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii