fbpx

Calitatea apei din lacurile bucureștene va fi verificată. Precizările Prefectului Capitalei

Calitatea apei din lacurile bucureștene va fi verificată. Precizările Prefectului Capitalei

Va fi demarată o verificare cu privire la calitatea apei în lacurile bucureștene, potrivit anunțului făcut duminică, la un post de televiziune, de către Prefectul Capitalei, Toni Greblă. 

Întrebat pe B1 TV din ce motiv arată lacul Herăstrău atât de rău în această perioadă, Toni Greblă a afirmat că „acum, dacă ne referim la zona de alge care este în estul lacului, acest fenomen este absolut normal. El este datorat căldurii excesive din această vară, iar anumite lacuri în perioadă de caniculă creează acel fenomen numit «înflorirea algelor»”.

„Anul trecut am avut pe lacul Tei, acum avem pe Herăstru. În câteva zile, după ce canicula se va fi sfârșit, acest aspect al lacului, al unei părți a lacului, va reveni la normal”, a adăugat Toni Greblă.

Întrebat dacă peștii morți și starea lacului Herăstrău pot deveni un pericol de sănătate publică, prefectul Capitalei a răspuns: „Nu, din ce mi-au spus specialiștii care administrează lacul și cei de la mediu, este un fenomen natural, se petrece adesea în anumite lacuri și nu influențează viața peștilor, și nu are nimic dăunător sau periculos în el”.

„În cursul săptămânii viitoare, vom demara o verificare cu privire la calitatea apei în lacurile bucureștene, cu toate cele ce decurg de aici – sau, mai bine zis, cu identificarea unor cauze care ar putea contribui la un aspect, uneori și în anumite părți ale lacurilor, relativ neplăcut”, a mai precizat Toni Greblă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii