Daniel Băluță nu vrea să candideze la Primăria Generală: „Am de închis proiecte importante în Sectorul 4, în următorul mandat”

Daniel Băluță nu vrea să candideze la Primăria Generală: „Am de închis proiecte importante în Sectorul 4, în următorul mandat”

Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, a declarat duminică, pentru B1 TV, că nu vrea să candideze la Primăria Generală a Capitalei deoarece mai are nevoie de un mandat la Sectorul 4 pentru a duce la îndeplinire toate proiectele începute. Cât despre relația pe care o are cu actualul primar general, Nicușor Dan, Băluță a spus că sunt foarte multe lucruri care îi despart, dar el a căutat aspectele care îi apropie.

Întrebat dacă va candida la Primăria Generală, Daniel Băluță a răspuns: „În niciun caz, și vă dau câteva arguemnte extrem de importante. Am început câteva proiecte extrem de importante pe care e imposibil să le finalizăm într-un timp scurt. E vorba de zona Unirea, magistrala de metrou M2, magistrala de metrou M4, o maternitate… Sunt proiecte pe care dorim să le închidem în următorul mandat”.

Întrebat ce zic alegătorii săi despre coaliția cu PNL, Daniel Băluță a răspuns: „La nivel local, vă spun pragmatic absolut, faptul că avem un Consiliu Local funcțional se datorează unei bune funcționări a colaborării dintre PSD și PNL,. E o realitate. Atâta timp cât în administrația locală sau centrală, aceste colaborări generează plus valoare, cetățenii sigur vor avea încredere în asemenea tipuri de alianțe. Pe de altă parte, PSD e un partid extrem de puternic și membrii lui, într-o majoritate covârșitoare, își doresc să mergem singuri în alegerile ce vor urma anul viitor. Dar politica e o știință a compromisului”.

Întrebat despre relația sa cu Nicușor Dan, acesta a răspuns: „Din pcăate, sunt extrem de multe lucruri care ne despart, dar am căutat ,tocmai pentru că și eu, și dânsul am fost votați în aceste funcții ca să găsim soluții și să construim lucruri, m-a interesat să identific lucrurile care ne apropie mai mult. (…) Repet, chiar dacă sunt extrem de multe lucruri care ne despart, chiar dacă poate sunt lucruri cu care nu sunt de acord… Oamenii m-au învățat asta, mi-au spus că pe ei îi interesează să găsesc soluții, nu să mă cert. Trebuie să găsim toate modalitățile de comunicare așa încât promisiunile pe care le-am făcut să le putem implementa. Lucrul ăsta consider că l-am făcut!”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.8 ° C
19.9 °
15 °
68 %
1kmh
0 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii