Noi reguli: Localități carantinate din Ilfov

Noi reguli: Localități carantinate din Ilfov

Numărul mare de infectări cu noul coronavirus închide județul Ilfov. În 11 localități există deja un risc epidemiologic mare, așa că aici s-a luat deja măsura carantinării. Oamenii pot ieși din case doar dacă au un motiv întemeiat, exact ca în starea de urgență. În acest sens, mai multe filtre au fost instituite deja la poarta capitalei.

De sâmbătă, de la ora 22, Corbeanca, Dobroești, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni și Popești-Leordeni au intrat în carantină.În Chiajna și Bragadiru, măsura a intrat în vigoare de vineri seara. Ciorogârla, Clinceni și Berceni sunt deja de câteva zile în carantină. Regulile în localitățile carantinate sunt aproape identice cu cele din starea de urgență.

Oamenii pot ieși din case pentru a merge la serviciu sau pentru asistență medicală de urgență. Vârstnicii pot ieși din case pentru a merge la cumpărături, însă între orele 10 și 14. Sunt permise și deplasările scurte, pentru a face sport individual sau pentru a plimba animalul de companie. Cei care au nevoie să treacă prin localitățile carantinate pentru a ajunge la serviciu au nevoie de o adeverință de la angajator, care să conțină inclusiv traseul de deplasare al angajatului. Grupul de comunicare strategică precizează că modelul din starea de urgență rămâne valabil.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a declarat că pe Drumul Național 1 nu vor fi echipaje de poliție care să controleze șoferii, așa că cei aflați în tranzit își vor putea continua drumul ca și până acum. El a adăugat că pe fiecare stradă vor fi efective de poliție și jandarmi. Oamenii legii au început să împartă și amenzi de duminică dimineața.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii