Prefectul Rareș Hopincă urmează să sesizeze organele de cercetare penală în cazul campaniei de vandalizare cu stencil-uri a Bucureștiului

Prefectul Rareș Hopincă urmează să sesizeze organele de cercetare penală în cazul campaniei de vandalizare cu stencil-uri a Bucureștiului

Marți seara, în Sectorul 1 al Capitalei au fost surprise două persoane care aplicau pe pereți mesajul „Ciolacu salvează economia”. Persoana care a surprins incidentul a chemat poliția, astfel că autorii faptei de vandalizare au fost legitimați de polițiștii de la Secția 4 și li s-a verificat portbagajul mașinii.
În portbagaj au fost găsite mai multe pliante cu „Linia verde”, care este o campanie desfășurată de AUR.Potrivit unor surse, prefectul Rareș Hopincă urmează să sesizeze organele de cercetare penală împotriva celor două persoane, care pot răspunde pentru distrugere, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit art. 253 din Codul Penal, „(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

„(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) priveşte bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.”

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar tentativa se pedepsește.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii